Asuminen

Lusissa asutaan maaseudunrauhassa mutta kuitenkin lähellä, Heinolan keskustaan on matkaa n. 13 kilometriä ja pääkaupunkiimme Helsinkiin 150. Lusissa naapuriapu tunnetaan ja yhteisöllisyys on tänäkin päivänä läsnä, mutta oma rauha on taattu.

Maalla väljästi asumisessa on paljon hyviä puolia. Koronakriisi korosti monia niistä entisestään. Omalla tontilla voi puuhailla turvallisesti vaikkei olisikaan neljän seinän sisällä.

Lusin kyläyhdistys on saanut Heinolan kaupungilta markkinoitavakseen uusia omakotitalotontteja, joista tarkempaa tietoa löytyy täältä. Tonttien tarkka sijainti ja koko määritellään erikseen ostajan kanssa.

Heinolan kaupungin nettisivuilta löytyy lisätietoa Lusin rakennuspaikoista, sekä kaupungin yleisiä asioita rakentamiseen liittyen.

Lusi sijaitsee valtateiden 4 ja 5 risteyskohdassa, mikä takaa hyvät kulkuyhteydet. Täältä ajat pidemmänkin työmatkan helposti, mutta etätöiden yleistyessä töitä on entistä helpompi tehdä myös kotoa. Mikä olisikaan siihen parempi ympäristö kuin luonnonrauhaisa oma paikka. Heinolan kaupungilla on tarjota etätöitä ja kokouksia varten maksuton ja avoin SPOTTI-tila.