Vapaa-aika

Lusissa on paljon mahdollisuuksia harrastaa ja viettää vapaa-aikaa. Metsää ja vesistöjä on paljon; marjastus, sienestys ja kalastus on mahdollista jopa kävellen omasta pihasta.

Koulun piha-alueelta löytyy rantalentopallo- ja tenniskenttä, jääkiekkokaukalo sekä leikkipuisto. Koulun pihalta lähtee myös luontopolku, johon talvisin tehdään hiihtoladut; valaistuna n.2.2km yhteensä 5 km.

Luontopolun varrelta löytyy laavu, johon voi poiketa paistamaan makkaraa ja nauttimaan luonnosta. Laavulta löytyy talkoovoimin rakennettu puukatos sekä wc.

Lusin Ronsillassa on myös urheiluseura Lusin lukon talkootyönä tekemä jalkapallostadion katsomoineen. Jalkapallon pelaamisen lisäksi stadionilla on järjestetty vuosittain myös Lusin laulujuhlat.

Luonnonkauniin Myllyjärven rannalta löytyy pieni mökki jota on mahdollista vuokrata kyläyhdistykseltä. Voit vuokrata mökin vaikka vain yhden illan saunomista varten tai useammaksi päiväksi. Mökillä on soutuvene käytettävissä. Sähköjä mökillä ei ole. Kyselyt numerosta +358405161692/ Outi Pennanen


Vihutjärven rannalta löytyy kylän mukava hiekkapohjainen uimaranta, osoite Uittimenkuja 21.

Kirjastoauto Sulka pysähtyy Lusissa

Parittomat keskiviikot klo 17.30 - 17.45 Lusintie 463 bussipysäkki

Perjantait klo 10.25 - 11 Lusin koulu / Satulinna

Ikäihmisten toiminnallisuutta ylläpitämässä Lusissa toimii aktiivisesti Kyllikit. Normaalioloissa Kyllikit kokoontuu kerran viikossa, lisäksi tehdään matkoja, jumpataan säännöllisesti, osallistutaan Lusin koulun toimintaan ynnämuuta. Lisätietoja Kyllikkien toiminnasta puheenjohtaja Pekka Ojanen p. 0405899427